Personaliserad nutrition och etik
En empirisk studie av svenska konsumenters inställning till gentester för hälsans skull
Jennie Ahlgren
210 kr
Beskrivning
Att med hjälp av individuell genetisk information skräddarsy kostråd åt individer kan verka lockade för både konsumenter, olika marknadsaktörer och samhället i stort. En rad etiska frågeställningar aktualiseras emellertid i relation till denna idé. Med hjälp av empiriska undersökningar fokuseras i denna avhandling några av dessa frågor – sådana frågor som uppstår i relation till de konsumenter som är tänkta att använda sig av detta koncept. De empiriska resultaten diskuteras också i relation till begrepp som hälsa, mat och ansvar.
Ytterligare information
Vikt | 399 g |
---|---|
Storlek | 13 × 155 × 220 mm |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 212 |
Publikationsår | 2014 |
Bandtyp | Häftad |
ISBN | 978-91-975249-8-8 |
ISSN | 1102-769X |
Volym | 17 |